Daea, erou al muncii socialiste, la Bruxelles, a închis, deja, 4 dosare: “Experţii sunt la treabă, sunt în trialoguri”

Petre Daea, ministrul Agriculturii, specialist în discursuri halucinante, susține că România înregistrează primele succese, iar Petre Daea dovedește că e fruntaș, erou al muncii socialiste, și la Bruxelles: a închis, deja, patru dosare.Unul dintre aceste dosare viza practicile comerciale neloiale.

„O zi plină, într-un marş al zilei, să spun aşa, pentru ca iată deja avem rezultate în domeniu. Deja la această oră sunt patru dosare pe care le-am închis din punctul nostru de vedere, punându-le pe drumul acesta tehnic de prelucrare şi apoi de aprobare. Aici este vorba de practicile comerciale neloiale, o directivă foarte importantă care vine din dezbaterile programate şi desfăşurate în preşedinţia austriacă, dar care acum a trecut prin mâna noastră şi a pornit la Parlament. De asemenea, reglementările privind peştele spadă şi Comisia Generală pentru Pescuit în Marea Mediterană în domeniul piscicol…Iată cum ne putem măsura efortul prin rezultatele pe care le-am obţinut până acum. Vom continua în acelaşi ritm zilnic de muncă, pentru că aici suntem la negocieri, dar grupele noastre de lucru cu experţii sunt la treabă, sunt în trialoguri, fac muncă specifică în acest domeniu şi îşi concentrează eforturile pentru a avea rezultatele pe care ni le-am propus”, a declarat Daea, potrivit agerpres.ro

Daea  a mai spus că Politica Agricolă Comună se bucură de mare interes, la dezbaterea din comisie sala fiind arhiplină, nu mai era un loc liber. Cum s-ar zice, Daea a jucat cu casa închisă.

„Am fost eu în ţinta întrebărilor multiple din diverse locuri şi diverse zone de interes, mă gândesc la cele peste 30 de întrebări care mi-au fost adresate după ce am prezentat priorităţile, pentru a cunoaşte care este poziţia preşedinţiei privind PAC, ştiindu-se că acum o desenăm politic din 2021 până în 2027. Ea va sta la baza activităţii fermierilor, pe care ei o aşteaptă cu foarte mult interes, de aceea numărul mare de întrebări şi dezbaterile pe măsură”, a mai spus Daea.

Și la Comisia de pescuit, tot înghesuială în sală, și, tot așa, ochi și urechi la Daea.

„S-a văzut o preocupare foarte largă, au fost teme specifice, multe, puse în dezbatere şi am constatat aceeaşi preocupare, aceeaşi grijă de a colabora cât mai repede şi mai bine cu putinţă, pentru că toată lumea se aşteaptă să încheie cât se poate de repede anumite dosare pe care le avem în analiză şi în portofoliul nostru de discuţii şi la nivelul Consiliului de Miniştri”, a mai precizat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *