Daea se visează un soi de Cuza căutând ocaua mică. Deși îl vede lumea mereu la tv, el face vizite…incognito

Prezent la TVR, ministrul agriculturii, Petre Daea, s-a vrut a fi hâtru, pus pe glume și a pozat într-un soi de Alexandru Ioan Cuza, plecat să caute ocaua mică. El a povestit că, la Oravița, în județul Caraș-Severin, s-a dus, ingonito , deși toată lumea îl știe de la televizor, la un birou APIA din Oravița ca să ia subvenția oferită de Ministerul Agriculturii. Nimeni nu și-a dat seama cine e până când funcționarul de la ghișeu i-a cerut cartea de identitate.

Un alt episod hazliu povestit de Petre Daea are în centru poliția și primarul unei localități. El a relatat povestit cum s-a dus la primărie, dar nu a găsit edilul. Drept urmare, ministrul s-a dus la Poliţie unde a întrebat dacă știu ceva despre priamr. „Intru la şeful de post:

‘Bună ziua!

Bună ziua”

El: ‘ce e, mă?’

Păi, zic, ‘am şi eu o reclamaţie’.

‘Ce reclamaţie, mă?’

‘Păi, nu găsesc primarul’.

‘Păi, n-o să-l găseşti, mă!’

‘De ce?’, întreb eu.

‘Păi, e plecat în concediu’.

Şi începe să-mi spună unde e primarul. Atunci îl întreb: ‘dar viceprimar nu are ?’

‘Ba da, dar nu vezi că e 5? Ce să caute aici?’

Şi îi zic: ‘Haideţi, vă rog, căutaţi-l şi cât îl căutaţi daţi-mi o mătură să vă mătur că văd că e mizerie aici…” Acesta e modul meu de lucru. Eu nu spun nicăieri unde mă duc”, a precizat Petre Daea.

Se vede treaba că lui Daea îi place să facă teste, se crede foarte șmecher și a făcut tradiție din vizitele…incognito. În august 2017, ministrul Agriculturii a poposit taman în comuna Daia, din judeţul Giurgiu! A poposit este doar o figură de stil. Cu ochii pe câmpurile ţării, aşa cum ne-a obişnuit, asta după ce şi-a rezolvat mai întâi treburile pe la minister, a văzut o turmă de capre una şi una. Carpatine, dar şi Alpine, coborâte la câmpie.

Surpriza a fost că tânărul fermier nu îl cunoştea deloc pe ministrul Petre Daea pentru că nu are timp să se uite la televizor! Dar uite că unii femierii, deşi nu se uită la televizor, îl cunosc pe ministrul Agriculturii la ei pe ogor. Tinerii Marius şi Cătălin Porojan, împreună cu părinţii lor, au grijă de peste 170 de capre. Capre care au o medie a producţiei de lapte 1,7-1,8 l / capră. Din păcate nu au terenul lor. Au închiriat pe un an păşunea, dar în felul acesta nu pot face un adăpost pentru capre. Din aceeaşi cauză nu pot folosi nici aparatul de muls pe care l-au achiziţionat decât în sezonul rece. Tinerii fermieri sunt înscrişi în asociaţia Caprirom şi au ţapi de prăsilă cu pedigree, prinşi în evidenţele SCZ.

Cât priveşte laptele, acesta se transformă în brânză. Brânză pe care acum o vând de acasă, deoarece nu fac faţă la cerere. Cu ani în urmă au avut magazin în Giurgiu, dar au renunţat la el pentru că oamenii preferă să cumpere direct de la lăptărie, scrie giurgiu-news.ro. Petre Daea i-a întrebat ce probleme au şi ce poate face, ca ministru, să-i păstreze în agricultură, fără să caute a pleca din sat. Aşa că a luat legătura cu directorul DAJ Giurgiu, urmând ca a doua zi o pesoană de la consultanţă să găsească cele mai bune soluţii pentru a-i ajuta pe tinerii fermieri crescători de capre, potrivit revista-ferma.ro.

În toate aceste povestiri, Daea nu realizează penibilul situației și faptul că ar trebui să se asigure că are subordonați corecți și eficienți, care fac treburile să meargă, nu să umble el degizat sau nu, pe coclaurile patriei, în loc să facă lucruri mai importante, la nivel macro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *