Daea va discuta în Consiliul UE despre…cormorani

La reuniunea din martie a Consiliului Uniunii Europene, se va discuta despre problema…cormoranilor și a impactului pe care îl au aceste păsări asupra industriei piscicole. Problema este, potrivit declarației făcute luni de ministrul Agriculturii, Petre Daea, faptul că aceste păsări consumă anual 300.000 de tone de peşte.

Daea susține că problema acestor păsări este una reală, dusă în derizoriu și precizează că numărul acestor păsărilor a crescut de 20 de ori în 25 de ani, la 1,7 – 1,8 milioane de exemplare, care consumă o cantitate de peşte mai mare decât producţia anuală de peşte a Franţei, Spaniei, Italiei, Germaniei, Ungariei şi Republicii Cehe la un loc.

Ministrul a prezentat un raport al Comisiei pentru pescuit, prezentat în Parlamentul European, referitor la elaborarea unui plan menit să minimizeze impactul păsărilor asupra industriei piscicole. „22 de state au cerut derogări pentru reducerea efectivelor de cormorani”, a precizat Daea, care a adăugat, fără modestie: „Cei ce au adus subiectul în periorativ trebuie să fie atenţo la exprimare, ministrul Daea nu greşeşte când ridică o problemă, o ridică pentru ţară, în interesul ţării”.

Daea a ajuns ținta irnoiilor după ce, în ianuarie, în Comisia pentru pescuit din Parlamentul European, el a spus: „ Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *