Daily Mail : O mașină înmatriculată în România a fost observată lângă locuinţa fostului spion rus Serghei Skripal înainte să fie otrăvit

Un Mercedes cu numere de înmatriculare românești a fost văzut de mai multe ori în apropierea casei fostului spion rus Serghei Skripal cu o săptămână înainte să fie otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok, scrie Daily Mail. Potrivit martorilor, unul dintre cei patru pasageri din mașină era o femeie.

Poliția, care-i vânează pe cei care au comis atacul asupra spionului Serghei Skripal și asupra fiicei sale Iulia, în luna martie, a ridicat imaginile de pe camerele video de la un garaj din Salisbury, unde a fost văzut Mercedesul.

Un alt martor a afirmat că vehicului a fost observat de „patru ori cu o săptămână de incidentul neurotoxic”.

„O dată a fost văzută la garajul Wilton Road. Maşina avea numere de înmatriculare de România şi patru pasageri. Există înregistrări video. A plătit cu cardul”, a adăugat martorul.

„A fost văzută de patru ori în Salisbury, dimineața devreme, în jurul orei 6.30, și noaptea târziu între 11.00 și 12.00“, a mai declarat femeia martor.

„O mașină din Europa de Est, care călătorește cu patru persoane, care apare, în mai multe rânduri, aproape de locul unde locuiește Skripla, este cu siguranță relevantă”, a mai spus aceasta.

Inspectorul șef Kath Barnes nu a vrut să comenteze cele relatate de martori pentru Daily Mail, declarând că atunci când îi va prinde pe cei responsabili de atacul cu agentul neurotoxic și îi va trimite în instanță atunci va apărea povestea completă.„ Nu vreau să pun în pericol ancheta“, a subliniat Barnes.

Investigația privind otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal a costat până acum 7,5 milioane de lire sterline, iar anchetatorii fac cercetări în legătură cu cei care l-au vizitat pe Skeripal, înainte de atac.

Pe data de 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii, şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra. Ulterior, s-a demonstrat că cei doi au fost otrăviţi cu agentul neurotoxic Novicioc.

La câteva luni după atacul de la Salisbury, alte două persoane au fost expuse substanţei neurotoxice în oraşul Amesbury, una dintre acestea decedând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *