Dan Barna despre Oronața taxelor: Autorii sunt cei doi infractori care conduc Guvernul, Dragnea şi Vâlcov

Preşedintele USR Dan Barna, a declarat, luni, în Parlament, la dezbaterea din plen a OUG 114, la „Ora Premierului”, că actul normativ nu a fost conceput de premierul Viorica Dăncilă, ci „de cei doi infractori condamnaţi penali care conduc Guvernul, Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov”, din lipsa banilor.

„Această OUG nu a fost scrisă de dvs., această inginerie fiscală nu vă aparţine. Autorii acestei OUG a sărăciei pentru România sunt cei doi infractori condamnaţi penali care conduc Guvernul, Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov. De ce au dat-o? Suntem într-un an electoral şi aţi rămas fără bani. Aţi rămas fără bani de pensii şi salarii. Nu mai aveţi bani de spitale. Veţi creşte taxele şi impozitele pentru a finanţa deficitul bugetar. Nu veţi reuşi nici anul acesta să terminaţi măcar un tronson de autostradă. Compaiile care deţin licenţele în Marea Neagră ne-au spus că nu vor investi nimic în contextul OUG 114.Această OUG este o greşeală”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna, luni, în Parlament, la dezbaterea din plen a OUG 114, la „Ora Premierului”.

Şi liderul deputaţilor USR din Camera Deputaţilor Cristina Prună, i-a transmis premierului „un mesaj din stradă”: „Abrogaţi şi apoi plecaţi”.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă participă, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea din cadrul „Orei Premierului”, pe marginea OUG 114 care introduce, printre altele, „taxa pe lăcomie” pentru bănci, la solicitarea grupului parlamentar al PNL. Tema propusă de PNL la „Orei premierului”este „Opriţi Ordonanţa Lăcomiei, Ordonanţa care bagă România în faliment”.
OUG 114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale a adus numeroase nemulţumiri din partea mai multor instituţii, dar şi companii. Printre nemulţumiţi se numără băncile, dar şi administraţiile locale.

Actul normativ a fost adoptat în luna decembrie de către Guvern, iar principalele prevederi sunt: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; micşorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.