Dan Tudorache  dă cu “subsemnatul” la DNA

Fostul primar al Sectorului 1, Dan  Tudorache, ar fi fost chemat  la audieri, vineri seară, la DNA, în dosarul achiziției  tabletelro  pentru elevi, potrivit  unor  surse  judiciare  citate de  g4media.ro.

DNA a făcut joi percheziții acasă la Dan Tudorache, în urma unei sesizări a actualului edil, Clotilde Armand, privind achiziţia de tablete pentru elevi.

„Percheziţia a fost efectuată în urma uneia dintre multele sesizări formulate de Clotilde Armand împotriva mea şi anume ‘achiziţia de tablete’ pentru elevii din Sectorul 1. Din punctul de vedere al actualului primar al Sectorului 1, achiziţia de tablete pentru copii în contextul pandemiei nu era necesară. De altfel, Clotilde Armand a început prigoana totală împotriva tuturor angajaţilor primăriei care nu au ‘pupat inelul'”, a scris Dan Tudorache pe Facebook.

Fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache a declarat, joi, că în urma percheziţiei făcute de Direcţia Naţională Anticorupţie în locuinţa sa au fost ridicate mai multe documente – facturi cu deplasări în concediu, precum şi 6.000 de euro şi încă o sumă de bani în lei.

„Ştiam că sunt făcute mai multe plângeri în acest an, am înţeles cu calculatoarele, cu scannerele. Au venit, au făcut percheziţie, au luat ce au găsit, conform procedurilor, au stat cam 4 ore. Am întrebat ce calitate am, nu mi-au răspuns absolut nimic, au zis că au venit să-mi facă percheziţie”, a afirmat Tudorache, la Digi 24.

Întrebat ce documente şi bani au ridicat procurorii, fostul edil a spus: „Erau nişte facturi cu deplasări în concediu. (…)Şi undeva la parcă 6.000 euro şi vreo 200 milioane, 200 şi ceva, de genul ăsta”.

„Au fost depuse mai multe plângeri anul acesta. DNA să-şi facă treaba, să caute, să vadă dacă sunt vinovaţi, să-i descopere. Nu mai altceva de declarat. (…)Sunt foarte liniştit vizavi de tablete, scannere, şi alte lucruri pe care primăria le-a achiziţionat. Nu am nicio problemă”, a mai spus Tudorache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *