Dan Vîlceanu anunță: Alocațiile copiilor cresc doar cu 20%, de la 1 ianuarie

Alocațiile pentru copii vor fi majorate cu 20%, după cum a anunţat ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, deşi în septembrie 2020, Guvernul Orban a adoptat OUG 123/2020, ce prevedea o dublare a lor.

Alocaţiile pentru copii ar fi trebuit să crească pe 1 iulie 2021, potrivit calendarului agreat de Guvernul Orban anul trecut, dar majorarea a fost amânată de Guvernul Cîţu pentru 1 ianuarie 2022.

„Există un calendar din punct de vedere al creșterii alocațiilor și ne vom ține de acel calendar. Nu aș vrea să intru în calcule mai mult decât prevede calendarul care a fost deja aprobat. Cred că alocația de la 1 ianuarie 2022 va fi în jur de 486 de lei pentru copiii sub 2 ani și cu grad de handicap și la 243 de lei de la 1 ianuarie pentru copiii mai mari de 2 ani. Procentul e exact și suma prevăzută în ordonanța de urgență dată la începutul anului.

Această sumă este prevăzută în legislația în vigoare, deci nu există o altă calendarizare, în afară de cea de făcută deja. În legislația în vigoare există o singură majorare, cea de la 1 ianuarie”, a spus ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, sâmbătă, la Antena 3.

Reamintim că în septembrie 2020, Guvernul Orban a adoptat OUG 123/2020, ce prevedea o dublare a alocaţiilor de la acea dată, majorare care se face în cinci etape. În prezent alocaţiile sunt 214 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, 427 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *