Dancă acuză: Analfabeţii din guvernul Dăncilă au lăsat angajații din construcții fără Pilonul 2 de pensii

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a semnalat, joi, într-o postare pe Facebook, o eroare de redactare în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 (OUG nr. 114/2018), care se aplică de la 1 ianuarie 2019, dar care are niște modificări neclae cu privire la angajații din construcții.

„#Analfabeţii din guvernul Dăncilă au făcut o eroare «devastatoare» pentru angajaţii din construcţii. Au omis predicatul din articolul care ar fi trebuit să prevadă reducerea contribuţiilor sociale cu 3,75%. Aşa cum a fost publicat textul ordonanţei 114/2018, contribuţiile sociale nu se reduc cu 3,75% în schimb se elimină cota de 3,75% la Pilonul 2. Deci, pentru angajaţii din construcţii acum este cum e mai rău, nici nu li se reduc contribuţiile sociale şi nici nu mai contribuie la Pilonul 2. Bravo, Orlando!”, a scris, pe Facebook, Dancă.

El a făcut aceste precizări când a distribuit postarea lui Andi Manciu, coordonatorul Departamentului de Comunicare al PNL.

„ATÂT sunt de #analfabeţi! Vă provoc să găşiţi #predicatul în acest text legislativ din OUG 114/2018, semnat de nu mai puţin de 19 demnitari. Aceşti indivizi de la PSD sunt absolut sub orice critică, iar exemplul NU e singular în OUG 114! Ce au făcut: OUG 114 a fost anunţată ca fiind adoptată în 21 decembrie 2018, dar nu avea avizul Consiliului Legislativ. Pentru că lipsa acestui aviz era un grav viciu de neconstituţionalitate, au solicitat avizul CL, dar după şedinţa de Guvern. Avizul a venit abia pe 28 decembrie. Din această cauză OUG 114 este datată 28 decembrie şi publicată în Monitorul Oficial pe 29 decembrie. CL le spune în aviz că trebuie să înlocuiască sintagma «se reduce cu cota de 3,75%» cu sintagma «se reduce cu 3,75%». Analfabeţii de la Guvern au modificat, dar în sensul că au eliminat tocmai PREDICATUL acelui articol pe care îl modifică din Codul Fiscal. Nu mai spun că inclusiv Consiliul Legislativ ridică mari probleme de constituţionalitate a OUG 114, unele fiind identificate şi de PNL”, a scris, joi, pe Facebook, Andi Manciu.

Sursa foto: protv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *