Dăncilă a anunțat adoptarea bugetului: Nicio vorbă despre BANII serviciilor secrete!

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în ședința de guvern, care se desfășoară acum, că Executivul va adopta bugetul pentru 2019, precizând că deficitul bugetar se va păstra la 2,55% din PIB.

„Astăzi adoptăm bugetul pentru 2019. Proiectul a fost intens dezbătut cu toate părțile relevante și în constituirea lui am avut trei piloni principali – sănătatea, educația și investițiile publice (…) Deficitul bugetar se va păstra la 2,55% din PIB. (…) Bugetul anului 2019 este un buget echilibrat și concentrat atât pe susținerea politicilor sociale, cât și pe sprijinirea politicilor de dezvoltare”, a anunțat Dăncilă în debutul ședinței de guvern.Premierul Viorica Dăncilă a anunțat vineri, în ședința de guvern, că Executivul va adopta bugetul pentru 2019, precizând că deficitul bugetar se va păstra la 2,55% din PIB. Premierul a anunțat că Ministerul Fondurilor Europene are un „buget record de 2,3 miliarde de lei”.

De asemenea, Dăncilă a reamintit de salarii, pensii, banii alocați pentru sănătate și învățământ, dar nu a suflat nicio vorbă despre banii alocați administrațiilor locale și serviciilor secrete, două domenii de la care Liviu Dragnea dispusese tăieri substanțiale.

„Totalul sumelor care se distribuie sunt de 47,9 miliarde lei, cu 19,3% mai mare față de cel din 2018, ceea ce reprezintă 61,4% din totalul veniturilor bugetelor locale”, a mai spus Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *