Dăncilă a dat-o din nou în bară: A numit subprefect în Bacău un apropiat al lui Dragnea care fusese dat afară din Guvern acum 2 ani pentru gafe în serie!

Premierul Viorica Dăncilă a schimbat mai mulţi prefecţi şi subprefecţi în şedinţa de luni. La Bacău, în funcţia de subprefect a fost numit Paul Cotîrleţ, fost şef al Departamentului Centenar, destituit din funcţie chiar în an centenr, după ce s-a făcut de râs. Cotîrleţ, fiul uni medic influent din zonă, a fost şeful de cabinet al senatorului PSD Niculae Bădălu. Fotbalist ratat, Cotîrleţ şi-a dat apoi doctoratul în „politică, fotbal şi diplomaţie”.

În 2017, Paul Cotîrleţ (30 de ani), a fost instalat de Liviu Dragnea în fruntea Departamentului Centenar din Ministerul Culturii. Funcţia avea rang de secretar de stat. Departamentul Centenar a coordonat evenimentele aniversare din 2018, având un buget de 150 de milioane de lei (peste 32 de milioane de euro).

La începutul anului 2018, Cotîrleţ s-a făcut de râs într-un interviu pentru pressone.ro şi a fost schimbat din funcţie de George Ivaşcu, la acea dată ministru al Culturii. Cotîrleţ a absolvit secţia Relaţii Internaţionale şi Studii Europene a Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti şi este doctor în istorie cu teza „Politică, fotbal şi diplomaţie în Peninsula Balcanică. 1896-1933”. „Prin această teză de doctorat pot să spun că am reuşit să unesc trei lucruri care mie îmi plac în mod deosebit. Poate catalogarea lor nu este cea mai reuşită în funcţie de preferinţele mele − politică, fotbal, diplomaţie −, dar sunt cele trei lucruri care mie îmi plac în mod deosebit. Am practicat fotbalul la nivel profesionist. În momentul în care am constatat că nu pot ajunge la nivelul pe care îl visam, atunci am optat pentru o viitoare carieră politică”, spunea Paul Cotîrleţ, fiul chirurgului Adrian Cotîrleţ, managerul Spitalului de Urgenţă din Moineşti, judeţul Bacău. Familia sa deţine şi singurul spital privat din zonă. În trecut, Paul Cotîrleţ a fost şeful de cabinet al senatorului Niculae Bădălău (în prezent ministru al Economiei), iar în vara lui 2017 − fiindcă primarul din Moineşti fusese ales senator − Cotîrleţ a candidat din partea PSD pentru primăria oraşului său natal. A pierdut în faţa candidatului ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *