Dăncilă a mai pus într-o funcție cheie un apropiat al condamnatului Dan Voiculescu!

Departamentul pentru dezvoltare, promovare şi monitorizare proiecte de investiţii în infrastructură, înfiinţat în cadrul Guvernului va fi condus de consilierul de stat Bogdan Pascu, potrivit unei decizii ale premierului Viorica Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial. Pascu a fost un apropiat al lui condamnatului Dan Voiculescu, fost membru în Partidul Conservator și care a condus în ultimii șase ani compania de consultanță Consitrans, firmă cu multe contracte încheiate cu Compania de Drumuri.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Bogdan Pascu, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, conduce Departamentul pentru dezvoltare, promovare şi monitorizare proiecte de investiţii în infrastructură din cadrul aparatului de lucru al Guvernului”, arată o decizie a prim-ministrului Viorica Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial.
Guvernul a adoptat pe 3 iulie o hotărâre privind înfiinţarea Departamentului pentru dezvoltare, promovare şi monitorizare proiecte de investiţii în infrastructură.

Viorica Dăncilă a anunţat că acest departament va furniza rapoarte săptamanale privind stadiul lucrărilor şi respectarea termenelor. Bogdan Pascu a mai făcut parte din guvern ca vicepremier în 2006 și consilier de secretar de stat în ministerul transporturilor în 2012. Pascu a fost vicepreședinte al Partidului Conservator și un apropiat a lui Voiculescu. Pascu a fost managing partner la Antena 1 Călărași și consilier al președintelui la Grivco SA.

Din 2013 a fost directorul general al firmei de consultanță Consitrans, companie care are o serie de contracte derulate cu CNAIR privind rețeaua de infrastructură rutieră.

Printre altele, Consitrans este proiectantul pentru două tronsoane din Drumul expres Craiova – Pitești și este contractat drept consultant pe alte proiecte precum A3 București – Ploiești, Autostrada Lugoj – Deva lot 2, centura Târgu Jiu sau centura Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *