Dăncilă a ordonat! Fifor, fost sef de muzeu, trebuie să verifice activitatea Inspectoratelor de Poliție!

Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, după ce a anunţat că a transmis preşedintelui numirea lui Mihai Fifor ca interimar la MAI, că prima sarcină a acestuia este solicitarea de urgenţă a unor verificări pentru a analiza modul de funcţionare a inspectoratele de poliţie şi cum sunt respectate procedurile.

„Prima sarcină a lui Mihai Fifor este solicitarea de urgenţă, în toate judeţele ţării, verificări privind modul de funcţionare a inspectoratelor de poliţie, a modului în care sunt respectate procedurile de intervenţie în situaţiile de urgenă”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Premierul a mai spus că e necesară o analiză complexă a profesionalismului celor care sunt implicaţi în apărarea cetăţenilor.

„Ne vom asuma obiectivul ,pentru că avem această datorie faţă de cetăţeni, cât şi faţă de ”profesionaliştii” MAI. Românii trebuie să continue să creaă în MAI şi trebuie să luăm măsurile care se impun pentru a a vea mai multă eficienţă”, a mai spus premierul.

„Nu mai putem, din păcate, să aducem înapoi ceea ce deja a avut loc. Este de datoria noastră, a tuturor factorilor care se pot implcia să luăm toate mpsurile pentru ca aceste lucruri să nu se mai repete. Avem responsabilitatea în a reglementa lucrurile.
Am toată disponibilitatea de a chema Parlamentul într-o sesiune extraordinară şi pentru a da OUG care să reglementeze aceste deficienţe în funcţionare, indiferent că vorbim de MAI sau de alte entităţi care au nevoie de aceste reglementări. Cred că aceasta trebuie să fie abordarea tuturor. Dacă ieşim cu declaraţii politice nu vom rezolva problemele”, a afirmat Viorica Dăncilă, la sediul MAI.

Şeful Executivului a adăugat că statul trebuie să vină cu lucruri concrete pentru a genera credibilităţi în instituţii.

Viorica Dăncilă a adăugat că le-a solicitat şefilor de arme din MAI să se implice în ancheta tragediei de la Caracal şi să analizeze măsurile care se impun.

„Ulterior şedinţei CSAT de la Palatul Cotroceni am avut o întâlnire la MAI cu şefii de arme ai acestei instituţii pentru a cere implicare tuturor nu numai în ancheta privind această tragedie ci şi în acţiunile viitoare care să preîntâmpine astfel de situaţii. Am discutat despre acest tragic eveniment,.despre măsurile care se impun, dar am discutat şi despre ceea ce trebuie să facem ca pe viitor astfel de lucruri să nu se mai repete. Am discutat despre restructurare, despre modificări legislative care sunt necesare atât din partea MAI, din partea STS, modificări în ceea ce priveşte legislaţia care să pedepsească mult mai drastic aceste lucruri”, a anunţat premierul.

USR şi PNL solicită convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru a modifica legislaţia, în urma tragediei de la Colectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *