Dăncilă a renunțat la SPP de 7 luni și acum vrea anchetă…la SPP pentru că a ratat întâlnirea cu Junker

Premierul Viorica Dăncilă vrea sancțiuni drastice după ce a ratat întâlnirea de luni seară de pe Aeroportul Băneasa cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. După ancheta la Aeroport cerută Ministerului Transporturilor, Dăncilă vrea acum anchetă și la SPP, deși Guvernul a renunțat la Serviciul de Pază și Protecție încă de acum 7 luni.

Iată precizările Guvernului:

Premierul Viorica Dăncilă a solicitat Secretariatului General al Guvernului un raport amănunțit cu privire la modul în care Protocolul Guvernului a pregătit și organizat întrevederea stabilită pentru luni, 17 septembrie 2018, între președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-ministrul României, Viorica Dăncilă.
Totodată, șeful Executivului a solicitat ministrului Transporturilor, Lucian Șova, un raport cu privire la informațiile pe care conducerea Aeroportului Băneasa le-a avut la dispoziție și le-a transmis Guvernului, în legătură cu programul de zbor al aeronavei care a adus la București delegația oficială condusă de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.
De asemenea, având în vedere atribuțiile și obligațiile Serviciului de Protecție și Pază în ceea ce privește coordonarea cu celelalte instituții asupra programului oficial al celor doi demnitari, se impune o analiză riguroasă și asupra modului în care a acționat această instituție în pregătirea și desfășurarea întrevederii stabilite pentru luni între cei doi oficiali.
Instituțiile statului au obligația și responsabilitatea să se coordoneze în organizarea întâlnirilor la nivel înalt, iar astfel de incidente sunt nepermise și sunt de natură să afecteze imaginea României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *