Dăncilă anunță ieftinirea produselor BIO și amnistia fiscală

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat în debutul ședinței de Guvern scăderea TVA de la 9% la 5% pentru produsele ecologice sau tradiționale, certificate ca atare de către Guvern.

„Vom reduce TVA de la 9% la 5% produse ecologice, tradiționale, autorizate ca atare de către Ministerul Agriculturii. (…) Dorim să încurajăm oamenii să consume alimente sănătoase „, a spus Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Dăncilă a mai anunţat și adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia fiscală.

„Prin acest proiect acordăm persoanelor care au obţinut în perioada 2015-2017 venituri lunare sub nivelul salariului minim brut pe ţară sau venituri anuale sub nivelul a 12 salarii minime pe economie să nu plătească decât opţional asigurări sociale de sănătate Practic, extindem facilitatea aplicată din 1 ianuarie 2018 şi prevăzută în codul fiscal, anulând obligativatea de plata a contribuţiei de asigurări de sănătate. Astfel, vom elimina inechităţi pentru aproximativ 600.000 de români, pentru că Guvernul este preocupat ca orice obligaţie fiscală a contribuabilului să fie proporţională cu veniturile obţinute”, a anunțat Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *