Dăncilă apreciază lingușelile lui Fifor și vrea să-l mențină ministru de Interne deși nu are nici experiență, nici calificare

Premierul Viorica Dăncilă îl va propune pe Mihai Fifor pentru a rămâne la Ministerul de Interne, după finalizarea interimatului. Pentru Ministerul Educaţiei sunt vehiculate mai multe nume, printre care Radu Szekely, fost consilier al Ecaterinei Andronescu.

Fofor, susținător frenetic al lui Dragnea în perioada când acesta era șef al PSD a trecut brusc în tabăra Dăncilă după ce șeful PSD a ajuns la Jilava.

În calitate de ministru al Apărării, Fifor a comis cea mai mare gafă posibilă, dând apă la moară propagandei ruse, susținând că la Deveselu se află „rachete balistice”, fapt total fals, dar imediat speculat de Putin.

Potrivit unui portret realizat de Adevărul, Fifor nu are niciun fel de experiență în domeniile în care a fost promovat pe criterii strict politice.

Cu toate acestea, surse din interiorul PSD au declarat, pentru Mediafax, că Viorica Dăncilă îl va propune pe Mihai Fifor la Interne, după finalizarea perioadei de interimat. De asemenea, PSD se gândeşte la un înlocuitor al lui Mihai Fifor la parteneriate strategice.

Pentru funcţia de ministru al Educaţiei sunt vehiculate mai multe nume, printre care şi Radu Szekely, fost consilier al ministrului Ecaterina Andronescu.

Mihai Fifor, vicepremier pe parteneriate strategice, a preluat interimatul la MAI pe 30 iulie, după ce Nicolae Moga a demisionat din funcţia de ministru, la doar şase zile de mandat, urmare a modului în care s-a acţionat la Caracal.

Portofoliul interimar la Educaţie este asigurat în prezent de ministrul Culturii, Daniel Breaz, după ce Viorica Dăncilă a demis-o din funcţie pe Ecaterina Andronescu, după ce aceasta a afirmat că ea a învăţat de acasă să nu se urce într-o maşină cu un străin.

Social-democraţii se reunesc vineri, la Parlament, în şedinţa Comitetului Executiv al partidului, cu o zi înaintea Congresului formaţiunii care va marca lansarea candidaturii la prezidenţiale a Vioricăi Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *