Dăncilă, chemată de URGENȚĂ la Dragnea înaintea CEX-ului PSD în care va fi mazilit Toader

Premierul Viorica Dăncilă s-a dus de urgență în biroul lui Liviu Dragnea de la Parlament. Întâlnirea are loc înainte de ședința CEx, programată la ora 12.00. Premierul le-a spus jurnaliștilor că va face declarații după ședința Comitetului Executiv, nedorind să comenteze pe marginea situației lui Tudorel Toader.

Înainte de ședința CEx a PSD în care ar urma să discute înlocuirea lui Tudorel Toader de șa Ministerul Justiției și a votului din plenul Senatului privind moțiunea simplă care il vizează, acesta acuză, printr-o postare pe Facebook, dezinformări.

„Nu este timp pentru a răspunde tuturor dezinformărilor”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Liderii PSD sunt nemulțumiți de amânarea promovării unei ordonanțe de urgență privind modificarea codurilor penale de către ministrul Justiției, urmată de refuzul acestuia de a trimite în Guvern un astfel de proiect. Drept urmare, Liviu Dragnea a convocat de urgență CEX-ul PSD pentru a-i retrage sprijinul politic lui Toader. CEX-ul era programat peste 2 săptămâni, după Paște, însă scandalul din ultimele zile l-au determinat pe Dragnea să încerece să scape mai repede de Toader. Cu toate acestea, revocarea lui Toader depinde exclusiv de președintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *