Dăncilă a comis-o din nou! Ea a confundat adunarea de la Alba Iulia cu cea de la Blaj

Premierul României a făcut o nouă gafă. În mesajul de Ziua Naţională a Imnului de Stat, ea a plasat Marea Adunare naţională din 1 decembrie 1918 pe o câmpie imaginară,  Câmpia Libertăţii din Alba Iulia, în loc de Câmpul lui Horea din Alba Iulia. În realitate,  Câmpia Libertăţii se află la Blaj, unde au avut alte două adunări istorice, dar în 1948.

 

“Marcăm astăzi Ziua Imnului Naţional al României, sărbătoare cu o încărcătură aparte în Anul Centenar al Marii Uniri. „Deşteaptă-te, române!” le-a insuflat curaj românilor în multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat pe Câmpia Libertăţii de la ALBA IULIA, acordurile sale exprimând atunci bucuria voinţei împlinite a românilor de unitate. Astăzi, ”Deşteaptă-te, române!” este imnul nostru naţional şi ne emoţionează ori de câte ori îl auzim ca o încununare a succeselor compatrioţilor noştri”, se arată în mesajul Vioricăi Dăncilă, de Ziua Imnului.

Îndată ce gafa lui Dăncilă a fost sesizată în mediul online, mesajul pe site-ul guvernului a fost modificat şi a fost eliminată precizarea privind locaţia: “Marcăm astăzi Ziua Imnului Naţional al României, sărbătoare cu o încărcătură aparte în Anul Centenar al Marii Uniri. „Deşteaptă-te, române!” le-a insuflat curaj românilor în multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat la Alba-Iulia, acordurile sale exprimând atunci bucuria voinţei împlinite a românilor de unitate.Astăzi, ”Deşteaptă-te, române!” este imnul nostru naţional şi ne emoţionează ori de câte ori îl auzim ca o încununare a succeselor compatrioţilor noştri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *