Dăncilă a dat OUG pentru mediu: Autorizațiile vor fi avizate anual

 

 

 

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care se modifică reglementările privind eliberarea autorizaţiilor de mediu. Potrivit noilor reglemntări,  acestea vor trebui avizate anual şi nu vor mai avea, ca până acum, valabilitate de 5 sau 10 ani.

„În prezent, actele de reglementare de mediu emise au valabilitate (în funcție de tipul de autorizație – n.red.) de 5 ani, respectiv de 10 ani, iar procedurile de emitere ale unor noi autorizații de mediu derulate de-a lungul ultimilor 10 ani (de la momentul aderării României la UE) au pus în evidență faptul că, pentru cele mai multe activități, condițiile inițiale de mediu nu au fost modificate și nici condițiile și modul de operare nu au impus modificări substanțiale ale actelor de reglementare”, transmit reprezentanții Ministerului Mediului.

Prin actul normativ adoptat joi, se modifică OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, în sensul că valabilitatea autorizațiilor de mediu și a autorizațiilor integrate de mediu nu mai este limitată în timp, adică la 5 sau, respectiv, 10 ani.

„Aplicarea vizei anuale va crește eficiența și va simplifica activitatea de control al conformării activităților economice la condițiile de mediu, constituind o garanție în plus a respectării legislației în domeniu, în beneficiul sănătății cetățenilor”, se mai arată în comunicatul ministerului Mediului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.