Dăncilă, declarație agramată despre acuzația că ar fi cumpărat parlamentari: “Toate aceste informații că s-au cumpărat deputați și senatori, nu ne FACE bine ca țară”

Până acum se plângea că o timorează Dragnea, că îi strecoară consilierii greșeli în discursuri și multe altele, dar nu ar fi recunoscut, nici în rupul capului că habar nu are gramatica limbii române. Miercuri seară, la Antena 3, Dăncilă ne-a mai demonstrat, încă o dată, dacă mai era nevoie, că este agramată.

Dăncilă a declarat că guvernul nu va cădea, iar moțiunea nu va trece pentru că mulți parlamentari, unii chiar semnatari ai  moțiunii de cenzură, nu vor vota joi, în plenul reunit.

„Nu, moțiunea nu va trece, Guvernul nu va cădea. Spun acest lucru pentru că eu cred în responsabilitatea membrilor Parlamentului României. O moțiune de cenzură subțire, care nu spune nimic și cu o promisiune care nu spune nimic, nu avem program de guvernare. Cred că mulți dintre membrii Parlamentului, chiar și semnatari ai moțiunii, mâine nu o vor vota, pentru că la întoarcea în colegiile din județele lor vor trebui să spună primarilor de ce au făcut acest lucru, de ce nu mai pot primi fondurile necesare dezvoltării, vor trebui să răspundă la multe întrebări”, a declarat  Dăncilă.

Mai mult, premierul a afirmat că parlamentarii se vor jena să voteze moțiunea pentru că le va fi rușine de oameni: „Mă întreb și eu cum se vor putea uita în ochii oamenilor, știind că mâine pot lua o decizie împotriva lor. Vor trebui să explice de ce au votat împotriva propriului partid, indiferent de nemulțumiri. Eu sunt convinsă că există și nemulțumiri, dar nimic nu justifică faptul că ai votat pentru o politică de austeritate. De aceea spun că moțiunea nu va trece și Guvernul nu va pica”.

Premierul a recunoscut, printr-o afirmație agramată,  că a avut discuții cu mai mulți parlamentari, inclusiv cu unii care au semnat moțiunea, dar neagă faptul că ar fi încercat cineva să-i cumpere:  „Am avut discuții, dar vreau să fac o precizare. Am văzut în spațiul public lucruri care m-au îngrozit. Toate aceste informații că s-au cumpărat deputați și senatori, nu ne face bine ca țară. Am discutat cu parlamentari. Mulți au vrut să discute cu mine, să mă întrebe ce va fi, cum va fi dacă se schimbă Guvernul? Mulți dintre ei erau preocupați de primari. Am discutat și mulți au înțeles. M-a sunat un deputat chiar cu câteva ore înainte să vin în emisiune și îmi spunea am vrut până acum să votez moțiunea. M-au sunat mulți colegi și mi-au spus să nu fac acest lucru. Era unul dintre semnatarii moțiunii, de aceea cred că mulți vor da dovadă de responsabilitate. E foarte greu să explici că ai dat un guvern jos, nu performant, dar eficient, dar nu vii cu nimic”.

Premierul a mai declarat că PSD va asigura cvorumul, în plenul reunit de joi, unde va fi dezbătută și votată moțiunea de cenzură la adresa Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *