Dăncilă dezinformează intenționat Comisia Europeană

Premierul Viorica Dancilă a afirmat, marți seară, în cadrul unei intevenții la Antena 3, că a discutat cu  președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu vicepreședintele, Donald Tusk, despre „cele șase milioane de telefoane ascultate în România”. Cifra de șase miloane este, însă, un fals lansat pe piață de PSD, în perioada 2004-2016 fiind interceptate doar 20.907 persoane, conform datelor oficiale.

„S-a discutat și despre protocoale. Chiar domnul vicepreședinte Timmermans a spus că au existat protocoale între serviciile secrete și procurori, ceea ce reprezintă un lucru extrem de grav, iar domnul Juncker a spus că acest lucru nu numai că este grav, este o încălcare a democrației. S-a discutat și despre acest lucru, inclusiv despre cele 6 milioane de telefoane ascultate, ceea ce este un lucru greu de crezut, dar din păcate este un lucru real în Romania. Am spus că îmi doresc ca să pornim de la un moment T 0, în care să nu mai existe aceste protocoale, oamenii să aibă încredere în justiție, fiecare cetățean, atunci când merge în fața judecătorului, să știe că își găsește dreptatea. S-a discutat despre numeroasele dosare, care pe urmă au fost achitate, de oameni care efectiv au suferit fără a avea nicio vină”, a declarat Viorica Dăncilă la Antena 3.

Conform dalor oficiale prezentate de SRI, în perioada 2004 – 2016, au fost solicitate 28.784 de securitate naţională, dintre care puţin peste 9.200 au fost mandate iniţiale, iar numărul de persoane ale căror drepturi şi libertăţi au fost restrânse în baza autorizaţiei a fost de 20.907.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.