Dăncilă i-a chemat pe toți miniștrii să vadă cum modifică OUG 114

Premierul Dăncilă a declarat, luni, că i-a chemat pe miniştrii pentru a analiza problemele legate de OUG fiscală 114 şi ce modificări ar trebui implementate. Însă, Dăncilă a ținut să precizez că modificarea ordonanţei nu înseamnă o cedare din partea actualului Guvern.

„Legat de OUG 114. Am spus că este nevoie de flexibilitate şi de aceea am chemat miniştri ca fiecare să spună ce probleme sunt pe fiecare capitol în parte. Ceilalţi miniştri au discutat fiecare pe linia domniei sale astfel încât acolo unde sunt probleme să vedem ce modificări facem. Asta nu înseamnă o cedare. Nu înseamnă că cine strigă mai tare, ăla are dreptate”, a declarat Dăncilă, luni, primarilor de comune în cadrul celei de-a XXII-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România (A.Co.R.).

Aceasta a adăugat că modificările care vor fi aduse ordonanţei fiscale vor fi aduse în concordanţă cu cerinţele primarilor.

Afirmaţiile lui Dăncilă vin în contextul în care OUG 114 a generat vii și numeroase nemulţumiri din partea mai multor instituţii,  companii, bănci şi administraţiile locale. Înclusiv BNR a anunţat că este esenţial ca OUG 114 să renunţe la legarea taxei pe activele financiare ale băncilor de ROBOR, deoarece înseamnă legarea acestei taxe de politica monetară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.