Dăncilă iar se crede premier și îl critică pe Iohannis pentru buget: Am constatat că preşedintele nu are nicio limită

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi, după ce preşedintele a promulgat doar bugetul asigurărilor sociale, că a constatat că preşedintele Klaus Iohannis nu are nicio limită şi că a avut senzaţia că ne întoarcem în timp, în 2013, când un alt preşedinte promulga doar bugetul asigurărilor sociale, folosindu-se de aceleaşi minciuni.

„Am constatat că preşedintele Iohannis nu are nicio limită. Am avut senzaţia că ne-am întors în timp, în anul 2013, când un alt preşedinte promulga doar bugetul asigurărilor sociale de stat cu aceleaşi minciuni. Preşedintele României îi dezinformează din nou pe români, inventând explicaţii ridicole, de ce a luat decizia de a bloca adoptarea bugetului pentru anul 2019. Este în mod evident un joc electoral pe care îl face însă pe spatele românilor”, a afirmat, citată de news.ro, Dăncilă înaintea şedinţei de Guvern.

În opinia sa, preşedintele „dovedeşte că nu cunoaşte lucruri elementare” când a afirmat că lipsesc 1,4 miliarde de lei de la bugetul de pensii. În realitate, bugetul va avea un excedent de 1,7 miliarde lei, ca urmare a transferului contribuţiilor, spune Dăncilă.

„Consider total iresponsabile declaraţiile domnului preşedinte, care se joacă cu sentimentele oamenilor şi creează în rândurile pensionarilor îngrijorări că nu exită bani de pensii, afirmaţie care nu are nicio bază reală. Oare ce urmăreşte prin insistenţa pe temele care induc nesiguranţă în rândurile pensionarilor.?Pregăteşete terenul pentru vreo decizie de amputare a drepturilor pensonarilor din partea fomaţiunilor politice pe care le susţine pe faţă, cum s-a întâmplat în trecut?”, s-a întrebat premierul.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni că promulgă legea bugetului asigurărilor sociale de stat, pentru că pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenţei şi indiferenţei PSD. El a făcut apel la parlamentari să corecteze legea bugetului de stat şi să se asigure că sunt banii pentru plata integrală a pensiilor. Preşedintele a criticat PSD.

Preşedintele a precizat că bugetul a fost trimis Parlamentului abia în februarie, cu o întârziere de 3 luni, „aşa că să nu mai ţipe PSD la televizor că cineva le întârzie bugetul”

„Declaraţiile mincinoase şi fuga de responsabilitate nu pot ascunde evidenţa: PSD e unicul vinovat de situaţia în care ne găsim şi de faptul că la jumătatea lunii martie nu avem buget. După ce a întârziat inadmisibil de mult, guvernul pesedist nu a fost capabil nici măcar să vină cu un buget realist, axat pe priorităţile României, ci a propus ceea ce am numit bugetul ruşinii naţionale. E drept că este e un buget foarte bun pentru creşterea prosperităţii PSD, dar nu a României. Veniturile bugetului de stat sunt supraevaluate şi incerte în timp ce cheltuielile arată o preocupare vădită pentru finanţarea partidului şi a clientelei sale, vorbesc de partidul PSD, şi nu pentru asigurarea bunei funcţionări a statului în beneficiul cetăţeanului”, a afirmat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *