Dăncilă îl amenință pe Tăriceanu: Dacă îi exclude din ALDE pe cei trei miniștri propuși de ea, va nominaliza alți trei, tot  de la ALDE

Se pare că Tăriceanu a ajuns la mâna lui Dăncilă, iar premierul îl cam șantajează că îi destructurează partidul. După ce a nominalizat, miercuri, trei miniștri de la ALDE, Dăncilă îl amenință pe Tăriceanu că, în cazul în care îi va exclude din partid pe Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Ştefan Băişanu, propuşi la Mediu, Energie şi Relaţia cu Parlamentul, ea va nominaliza alți trei, evident, tot din ALDE. Practic, Dăncilă îl sfidează pe Tăriceanu și îi râde în nas, apreciind că liderul ALDE nu va putea da afară toată organizaţia.

„O să propun alţi trei, tot de la ALDE, nu o să poată să excludă toată organizaţia. Eu cred că domnul Tăriceanu va analiza foarte bine acest lucru, este clar că nu avut o decizie care să întrunească unanimitate în cadrul ALDE, vedem din ce în ce mai mulţi membri ALDE care susţin cooperarea şi acest proiect de ţară, aş putea spune, cu PSD, vedem că sunt secretari de stat care vor să rămână, sunt organizaţii în teritoriu şi vom începe discuţiile cu organizaţiile din teritoriu. Deci, e clar că este o majoritate care vrea să continuăm în această alianţă şi cred că nu se pot lua decizii atât de radicale din partea preşedintelui. Acestea trebuie discutate în forurile statutare, aşa cum este valabil şi pentru PSD, şi cred că în cadrul forului statutar trebuie stabilite aceste lucruri. Dar este o problemă a ALDE şi cred că aceste lucruri trebuie să le rezolve domniile lor, eu trebuie să văd ce face PSD”, a declarat premierul la Palatul Victoria.

Ea a  mai adăugat că liderul ALDE ar trebui să aibă o discuţie cu colegii săi de partid.

” Mă uimeşte domnul Tăriceanu, care acum ţine cu domnul preşedinte şi vrea să atace Guvernul. Deci, după propriul interes ţii cu unii sau cu alţii. Eu cred că domnul Tăriceanu trebuie să discute cu membrii de partid, pentru că nu numai cei trei deputaţi pe care i-am nominalizat sunt de părere că trebuie să continuăm coaliţia de guvernare, am văzut în spaţiul public mai mulţi reprezentanţi ALDE”, a spus aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *