Dăncilă îl atacă pe Iohannis: ‘E interesat doar de campania electorală’

Supărată că Iohannis va retrimit în Parlament Legea Bugetului pe 2019, premierul Dăncilă îl atacă dur și afirmă că acesta este interesat doar de campania electorală și nimic altceva nu mai contează.

„Cred că e evident pentru toată lumea că președintele e interesat doar de campania electorală și face gesturi care pun în pericol imaginea României. Blocajul la adresa guvernului cred că a devenit principalul demers al președintelui. Președintele contestă la CCR orice. Cred că a ajuns să dețină recordul în materie. Niciodată nu a abuzat vreun președinte de această prerogativă ca dl Iohannis”, a declarat Dăncilă la Antena3.

Ea a mai ecloarat că esta datoria Parlamentului să pună capăt acestui blocaj.

„Este regretabil faptul că nu își înțelege rolul constituțional și pune în pericol factorii macro-economici ai țării. Parlamentul a votat aceste buget care prevede creșteri substanțiale pentru educație sănătăate, și investiții. CCR a decis că e constituțional. Toată lumea știe că nu există niciun motiv pentru blocaj. Eu am încredere că Parlamentul va lua o decizie rapid”, a mai afirmat premierul Dăncilă.

Președintele Iohannis a anunțat, miercuri, după ce Curtea Constituțională a decis că Legea Bugetului de stat pe 2019 este constituțională, că va retrimite proiectul în Parlament. În opinia acestuia, măsura se impune deoarece bugetul rămâne unul bazat pe cifre false și pune în discuție respectarea tratatelor internaționale la care România face parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *