Dăncilă îl contrazice pe Teodorovici. Deși au participat la aceeași ședință, au vorbit împreună și s-au înțeles separat

Premierul Dăncilă în contrazice pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și susține că nu s-a discutata în ședința de guvern depspre majorarea accizelor sau impozitarea pensiilor.

„Nu am discutat despre aceste acte normative. Atâta timp cât aceste propuneri nu le-am votat în CExN, nu pot să spun dacă vom lua aceste măsuri sau nu le vom lua, dacă vom introduce un proiect de lege pentru a fi dezbătut în Parlamentul României”, a susţinut Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că pentru a reduceri de personal nu e nevoie neapărat de un act normativ.

„Cu cred că pentru a reduce personalul nu avem nevoie neapărat de un act normativ. Deja am început evaluarea pe fiecare minister în parte şi cred că după ce vom face analiza fiecărui minister, legat de detaşări de personal, de descentralizare, vom lua măsurile care se impun fără a avea nevoie de un act normativ în acest sens. „, a mai precizat Dăncilă.

Teodorovici a prezentat un proiect de ordonanță ce prevede reducerea numărului de posturi din aparatul de stat, majorarea accizei la țigarete și introduce taxa pe zahăr, alături de alte măsuri fiscale și bugetare.

Actul propune includerea în baza de calcul al contribuţiilor sociale obligatorii (CAS, CASS și CAM), a biletelor de valoare sub forma tichetelor cadou acordate potrivit legii, în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, pentru alte situații decât decât cele cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cele oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie.

Actul normativ propune diminuarea numărului de posturi aferente cabinetului secretarului de stat, subsecretarilor de stat și asimilaților acestora din cadrul ministerelor și aparatului de lucru al Guvernului, precum și cele aferente cabinetului conducătorului de organ de specialitate al administraţiei publice centrale cu rang de secretar de stat. Conform proiectului, ordonatorii de credite pot ocupa prin concurs sau examen posturi conform principiului: ”unu la trei” din totalul posturilor ce se vor vacanta, respectiv la trei posturi ocupate devenite vacante, un post ocupat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *