Dăncilă îl minte și pe Președinte! Iohannis, despre legea pensiilor: Am vorbit cu premierul şi m-a asigurat că sunt bani

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că înainte de promulga şegea pensiilor a discutat cu premierul Viorica Dăncilă care l-a asigurat că a fost făcută o analiză şi există bani pentru majorările de pensii. De asemenea, el a recunoscut că pensiile actuale sunt mici şi că se impune o astfel de lege.

„După părerea mea, pensiile sunt prea mici. În consecinţă se impune o astfel de lege, nemaivorbind de corelări, inechităţi care au existat. Pe de altă parte, sigur s-a pus problema de unde se iau banii. În această chestiune am discutat cu doamna premier şi am întrebat-o direct şi clar – aveţi bani penru pensii? Doamna premier m-a asigurat că s-a făcut o analiză şi sunt bani de pesii, după care am promulgat legea”, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii.

Legea prevede o creştere a punctului de pensie care va intra în vigoare treptat, începând cu 1 septembrie 2019 şi încheind cu 1 septembrie 2021 ceea ce av duce la o explozie a deficitului fondului d epensii aflat și așa în dificultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *