Dăncilă, JENATĂ să spună că ambasadorul la UE i-a dat flit: Votul e secret!

Viorica Dăncilă, aflată în plină campanie electorală, a declarat că s-a opus numirii Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european întrucât aceasta este urmărită penal, deși jumătate din Guvern are probleme cu legea.
Dancila a declarat ca este secret cum a votat ambasadoarea Romaniei la UE, Luminita Odobescu, in cazul instalarii Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror sef european. Joi, Dancila a zis initial ca Odobescu a votat contra lui Kovesi din partea Guvernului Romaniei, ulterior a zis ca nu stie cum a votat si ca o sa se intereseze. „Nu pot sa va spun cum a votat. Votul e secret. Eu am exprimat punctul de vedere al Guvernului, domnul presedinte are propriul punct de vedere”, a zis Dancilă intr-o conferință de presă. Ambasadorii statelor membre ale UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european. Au existat 17 voturi „pentru” din totalul de 22 de voturi exprimate.

„Astăzi am avut un CEX județean lărgit la Caraș Severin unde am discutat despre probleme aflate pe agenda guvernamentaleă, despre măsurile pe care le-am luat și pe care le vom lua, despre programele PNDL I și II, pentru că aceste programe nu au culoare politică. Anul trecut pe PNDL I și II am avut alocate 4.5 miliarde de lei, anul acesta pe primul semestru am avut 4,4 miliarde de lei. I-am asigurat pe primari că vom achita toate facturile. Avem peste 200 de proiecte care așteptă să se semneze contractele prin Fondul Național de Investiții.

Am cerut partidelor din opoziție să semneze pactul pentru bunăstarea românilor, care să asigure bunăstarea românilor, am văzut din partea opoziției doar dezinteres, nimic concret. Am înțeles că nu doar că nu iau în calcul să nu taie pensii și salarii, ba chiar se gândesc să facă acest lucru. Facem apel către români să semneze acest pact”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a vorbit și despre vizita în SUA. „Voi pleca duminică în SUA voi semna un memorandum pe energie . Nu mergem acolo să facem poze. Voi avea o întâlnire cu un grup mare de oameni afaceri și le voi prezenta oportunitățile de afaceri din România. Voi fi însoțită de domnii miniștri Teodorovici și Leș. Vom avea discuții și pe apărare, vom avea discuții și pe sănătate”, a declarat Viorica Dăncilă. În ultima perioadă au existat mai multe tensiuni între Eugen Orlando Teodorovici și Viorica Dăncilă, însă se pare că între ei apele s-au limpezit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *