Dăncilă l-a sunat pe Iohannis pentru Olguța Vasilescu. Șeful statului i-a dat un răspuns TRANȘANT…

Premierul Viorica Dăncilă l-a sunat pe Klaus Iohannis pentru a vedea dacă acesta semnează decretele de numire în funcție a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării, însă șeful statului i-a spus că se mai gândește și că până cel devreme săptămâna viitoare nu poate da un răspuns. În aceste condiții, Dăncilă a spus că PSD-ALDE va sesiza Curtea Constituțională pentru un conflict interinstituțional cu președintele.

„Domnul președinte ne-a spus că încă analizează și nu va lua nicio decizie până săptămâna viitoare. Președintele a spus că o să mai analizeze până săptămâna viitoare. Dacă îmi dădea o dată, vă spuneam.”, a declarat Viorica Dăncilă, imediat după întâlnirea cu Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă a mai declarat, după o întâlnire cu liderul PSD, Liviu Dragnea, că exclude ca Guvernul să adopte o Ordonanța de Urgență. Dar doar până la sfârșitul anului.

„Nu avem așa ceva pe ordinea de zi, nu avem așa ceva pe masa Guvernului. În calitate de prim-ministru, nu am avut o discuție. Nu știu dacă se impune o discuție. Eu spun că nu se dă. Nu știu ce se întâmplă peste 2 ani, peste 3 ani. Am văzut opiniile colegilor din PSD. În CEX, fiecare își va spune punctul de vedere, nu am discutat cu nimeni despre amnistie și grațiere. Exclud ca până la sfârșitul anului să se dea o OUG despre amnistie și grațiere”, a declarat Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *