Dăncilă nu știe nimic de Ordonanța de grațiere

Deși mai mulți lideri PSD vorbesc deschis despre Ordonanța de Urgență pentru grațierea și amnistierea u or fapte penale, Viorica Dăncilă susține că nu a discutat cu nimeni despre subiect și nu are pe masă acest act normativ, iar din aceste motive exclus ca pana la finalul anului să fie adoptat un astfel de act normativ.

„Nu avem aşa ceva pe ordinea de zi, nu am aşa ceva pe masa guvernului.(…) În calitate de prim-ministru nu am un act normativ care să prevadă aşa ceva. Nu am avut o discuţie, deci nu pot să vă spun. Eu nu ştiu dacă se impune o discuţie”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de Mediafax.

Întrebată punctual dacă exclude o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere, până la finalul anului, premierul a spus: „Da (…) V-am spus că nu am pe masă acest act normativ, nu am discutat cu nimeni despre amnistie şi graţiere”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, la Bruxelles, că o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea nu este un act de clemenţă pe care „şi-l doresc doar unii”.

„Acum, să vă dau un răspuns pe care chiar aş vrea să-l luaţi doar în limita răspunsului. Să nu vă imaginaţi că astfel de act de clemenţă şi-l doresc doar unii”, a declarat Tudorel Toader, marţi, la Bruxelles.

Ministrul Justiţiei a declarat că nu vrea să scape cel vinovat, dar nu vrea să fie tras la răspundere cel care nu este vinovat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *