Dăncilă nu suflă un cuvânt despre respingerea umilitoare a Rovanei Plumb, dar regretă dispariția lui Jacques Chirac

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, joi, după moartea fostului preşedinte francez Jacques Chirac, că România a pierdut un prieten care a sorijinit-o constant pe drumul integrării sale în NATO şi UE. Şeful Executivului susţine că decesul lui Chirac reprezintă o pierdere grea şi pentru patria sa.

„Trecerea în nefiinţă a fostului preşedinte al Franţei este o pierdere grea pentru patria sa, pentru că Jacques Chirac a avut o îndelungată şi strălucitoare carieră politică în slujba Franţei. A fost preşedinte al republicii, prim-ministru, primar al Parisului şi a servit cu cinste interesele cetăţenilor Franţei. În acelaşi timp, Jacques Chirac a fost un om politic dedicat cauzei Europei Unite, construcţiei Uniunii Europene. Este unul din marii lideri politici care a militat pentru integrarea mai profundă a statelor Uniunii Europene şi pentru extinderea UE către fostele ţări din blocul comunist. Nu în ultimul rând, România a pierdut un prieten care ne-a sprijinit constant pe drumul integrării ţării noastre în structurile NATO şi UE”, a scris, citată de Mediafax, Dăncilă, pe Facebook.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb şi nu poate asuma funcţia de comisar european.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *