Dăncilă pleacă la Bruxelles. Bugetul rămâne în seama lui Teodorovici și Vâlcov

Din tot ce se întâmplă ce scena politică din România înțelegem că bugetul pe 2019 care, evident, nu este încă gata, nu constituie o chestie prea importantă, câtă vreme premierul Dăncilă pleacă la Bruxelles, iar Dragnea se duce să se roage tocmai în SUA, că aici, la Cernica, nu îi mai place. Așa se face că negocierile pe tema bugetului vor rămâne, cel mai probabil, în sarcina ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, și a consilierului pe probleme economice al premierului, Darius Vâlcov.

Dăncilă va efectua o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 6-7 februarie, în vederea prezentării priorităţilor Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene în cadrul sesiunii plenare a Comitetului European al Regiunilor (CoR), care va avea loc miercuri. Dăncilă va avea întrevederi cu Donald Tusk şi Frans Timmermans, așa cum a anunţat Guvernul.

De asemenea, Dăncilă va participa la Conferinţa „Lupta împotriva antisemitismului: o abordare comună pentru o mai bună protejare a comunităţilor evreieşti din Europa – de la practici la acţiuni”, organizată de România, în contextul deţinerii Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, care va avea loc joi.

Agenda vizitei va cuprinde şi o serie de întrevederi bilaterale ale premierului Viorica Dăncilă cu reprezentanţi ai organizaţiilor evreieşti europene şi internaţionale, şi anume Ronald Lauder, preşedintele Congresului Mondial al Evreilor; David Harris, director executiv al Comitetului Evreiesc American; Daniel S. Mariaschin, director executiv şi vice-preşedinte B’nai B’rith; Colette Avital, secretar general al Organizaţiei Evreieşti Mondiale pentru Restituiri; Katharina von Schnurbein, coordonator european pentru combaterea antisemitismului.

Pe Dăncilă o vor însoți la Bruxelles ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, ministrul pentru fonduri europene, Rovana Plumb, și alți membri ai cabinetului prim-ministrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *