Dăncilă promite amnistia fiscală și adoptarea Codului administrativ

Premierul Dăncilă a anunțat, sâmbătă, la Satu Mare, că Guvernul urmeaza va adopta Codul administrativ, amnistia fiscală și reducerea TVA de la 9 la 5% pentru produsele bio și cele tradiționale.

„Știu că este foarte așteptat Codul administrativ. Știu că a fost contestat la CCR. Au fost alții care nu au înțeles această solicitare a primarilor și cât de important este pentru fiecare comunitate locală și primar Codul administrativ. Indiferent de culoarea politică, orice primar așteaptă Codul administrativ. În scurt timp sperăm să dăm Codul administrativ. În scurt timp așteptăm să dăm și amnistia fiscală, să reducem TVA de la 9 la 5% la produsele bio și produsele tradiționale”, a declarat Dăncilă.

Șeful PSD, Liviu Dragnea, declara, în aprilie, că membrii CEx au decis adoptarea Codului administrativ prin OUG într-o perioadă rezonabilă. De asememea, el a anunţat că miniştrii au la dispoziţie 45 de zile pentru reorganizarea ministerelor în aşa fel încât să fie mai puţină şefime în judeţe.

Judecătorii CCR au admis, la începutul lunii noiembrie 2018, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Opoziţiei cu privire la Codul administrativ al României. Şeful statului a argumentat că introducerea pensiilor speciale şi articolul privind folosirea limbii minorităţilor în administraţia locală sunt neconstituţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *