Dăncilă răspunde Comisiei Europene și reia teoria dezinformării: Toader nu a vorbit de amnistie

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, într-o emisiune TV difuzată sâmbătă, că oficialii Comisiei Europene au fost dezinformaţi, că informaţiile care se trimit la Bruxelles nu sunt conforme cu realitatea, ministrul Jusţiei vorbind despre o OUG pentru contestaţia în anulare, nu despre amnistie.

„Am urmărit cu atenţie mesajul transmis de Comisie şi am văzut o dezinformare – se vorbea de amnistie. Ministrul Justiţiei nu a vorbit de amnistie. Ministrul Justiţiei a vorbit de o ordonanţă în care să dea posibilitatea celor care au fost judecaţi de complete formate, constituite ilegal să aibă parte de un complet constituit legal, astfel încât omul să aibă certitudinea că a fost judecat corect”, a declarat la Antena 3 Viorica Dăncilă, citată de Mediafax.

Ea a mai spus că s-ar putea relua şi procesele celor care au fost achitaţi. nu numai a celor care au fost condamnaţi.

„Pot fi condamnări mai mari sau pot exista situaţii în care să se descopere că aceste condamnări nu trebuiau date. Acest lucru dă şansa unui proces corect pentru cetăţeni şi cred că asta face parte din drepturile omului. Tocmai faptul că nu s-a făcut referire la acest lucru, ci la amnistie arată încă o dată că informaţiile care se trimit la Bruxelles nu sunt conforme cu realitatea”, a conchis Viorica Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *