Dăncilă, reacție FURIBUNDĂ după ce ar fi spus că în România nu este corupție, ci o cultură a mulțumirii: E fake-news!

Premierul Viorica Dăncilă îl acuză de minciună pe Frank Engel, europarlamentar luxemburghez, şeful Partidul Creştin-Social, membru în PPE! Asta după ce Engel a povestit un episod conform căruia premierul Viorica Dăncilă le-a spus eurodeputaţilor socialişti că „nu există corupţie în România, este doar o manieră diferită, cultural vorbind, de a mulţumi cuiva”.

„Urmare a unor afirmații atribuite în mod fals prim-ministrului Viorica Dăncilă, care ar fi fost susținute în cadrul unei întâlniri politice avute la Bruxelles, Biroul de presă al Guvernului este abilitat să transmită următoarele precizări:

Afirmaţiile potrivit cărora la întâlnirea grupului S&D din 15 ianuarie a.c. prim-ministrul Viorica Dăncilă ar fi făcut declarații referitoare la corupția din România, legând acest fenomen de o anumită particularitate culturală a României, sunt mincinoase și aduc grave prejudicii de imagine țării noastre.

Înregistrările audio ale întâlnirii la care s-a făcut referire dovedesc că nu a existat nicio astfel de intervenție a premierului Viorica Dăncilă, iar atribuirea unor astfel de afirmații fără verificarea lor prealabilă este lipsită de deontologie profesională.

Atribuirea acestor declarații premierului României fără o minimă verificare a veridicității acestora reprezintă un exemplu regretabil de știre falsă, care aduce atingere nu doar imaginii României, ci și credibilității Parlamentului European.

Din păcate, fenomenul fake news reprezintă una dintre marile provocări cu care ne confruntăm și avem cu toții, instituții media, instituții publice și oameni politici responsabilitatea de a face toate demersurile să ajungă la cetățeni informații corecte.”, arată un comunicat al Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *