Dăncilă s-a certat cu Stolojan în plenul Parlamentului European, pe tema competențelor miniștrilor

Președinția României la Consiliul UE a început cu stângul. Practic, ne facem de râs singuri, nu mai este nevoie să ne arate alții cu degetul. Premierul Dăncilă  s-a certat, marți, în plenul Parlamentului European cu europarlamentarul Theodor Stolojan . Cei doi și-au adus critici dure, Stolojan susținând că miniștrii Cabinetului Dăncilă nu au pregătirea necesară pentru a gestiona dosare europene. Evident, Dăncilă și-a apărat “supușii”și a declarat, sus și tare, că aceștia au experiență.

„Avem dosare grele pe masa negocierilor cu Consiliul: migrația, mobilitatea în transporturi, peste 40 de rapoarte care privesc cadrul financiar multianual 2021-2027 și altele. Soluțiile din aceste negocieri vor prefigura viitorul UE în următorii ani. După cum știți aveți foarte mulți miniștri noi care nu au experiența negocierilor cu instituțiile europene. Vă rog să le cereți să se bazeze pe recomandările experților de la reprezentanța României care cunosc foarte bine dosarele de pe agenda europeană”, a spus Stolojan, în plenul Parlamentului European.

În ciuda faptului că o seamă de miniștrii s-au dovedit aproape analfabeți, ca și șefa lor, de altfel, lui Dăncilă i-a sărit țandăra și i-a dat o replică dură lui Stolojan: „Domnule Stolojan, miniștrii mei au experiență. Au asigurat președinția din umbră și au luat legătura atât cu președinții comisiilor din PE dar și cu comisarii de linie, referitor la fiecare domeniu în parte. Vă rog să nu plecați cu o idee preconcepută, că miniștrii din cabinet nu gestionează dosarele sau nu vor fi în stare să găsească răspunsuri pozitive problemelor pe care le au de rezolvat. Din partea dumneavoastră, ca și român, mă așteptam să aveți încredere în miniștrii României și în capacitatea României”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *