Dăncilă se face că n-are legătură cu anchetarea lui Kovesi și dă o palmă UE: Nu avem în lucru nominalizarea pentru funcția de procuror european!

Premierul Viorica Dăncilă se delimitează de anchetarea Laurei Codruta Kovesi, că toti oameni trebuie sa fie egali in fata legii, mentionand ca functia de procuror sef al Parchetului European nu tine de presedintia Consiliului UE.

„Nu vreau sa comentez aceste aspect, nu e treaba prim-ministrului sa comentez o problema de Justitie. Atat imi doresc, justitia sa fie echilibrata. Aceasta functie nu e legata de presedintia Consiliului UE. Nu avem pe masa de lucru nominalizarea pentru functia de procuror sef european, se discuta in Parlament, in comisia LIBE. In fata legii trebuie ca toti sa fim egali si toti trebuie sa raspundem egal”, a declarat Viorica Dancilă.

Laura Codruța Kovesi a recuzat astăzi procurorul de caz, pe Adina Florea, favorita lui Tudorel Toader la șefia DNA. De asemenea, Kovesi l-a recuzat și pe Gheorghe Stan, șeful Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Fosta șefă a DNA este acuzată de trafic de influență și luare de mită în dosarul extrădării lui Nicolae Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.