Dăncilă sfidează CSM: Dă Ordonanță de modificare a OUG 7 în ciuda nemulțumirilor magistraților!

Premierul Viorica Dăncilă ignoră avizul negativ dat de CSM pe modificrile la OUG 7 privind Legile Justiției și anună căa stăzi va da o nouă ordonanță care să modifice actul care a aruncat sistemul judiciar în aer.
Consiliul Superior al Magistraturii a decis, în sedința plenului de astăzi, emiterea unui aviz negativ privind proiectul de modificare a OUG 7. Magistratii din plen au decis sa ia hotararea in unanimitate.

Magistratii CSM sunt nemultumiti ca proiectul nu prevede abrogarea tuturor punctelor propuse. „Cu unanimitate, in Comisia 1, s-a hotarat vot negativ cu privire la modificarea OUG 7, avand in vedere ca in propunerile din ultima ordonanta nu s-a tinut seama de propunerile CSM concretizate intr-un mandat dat presedintelui CSM in sensul abrogarii textelor”, a spus judecatoarea CSM Mariana Ghena.

Tudorel Toader a modificarea unor texte contestate de magistrati, insa una dintre solicitarile importante se refera la activitatea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, considerata de multi judecatori si procurori un instrument de presiune.

Modificările au fost citite vinerea trecută chiar de șefa CSM, Lia Savonea, care era de acord cu Tudorel Toader.

Și procurorul general a cerut abrogarea OUG 7 ca urmare a avizului negativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *