Daniel Buda: România devine groapa de gunoi a Europei

Europarlamentarul liberal Daniel Buda i-a cerut, luni, demisia preşedintelui ANPC, Marius Pîrvu, afirmând că guvernarea PSD-ALDE permite ca România să devină groapa de gunoi a Europei. El a adăugat că guvernul ştie de existenţa unor duble standarde pentru produse, însă nu acţionează.

„Studiile recente confirmă o incidenţă crescută a numărului de bolnavi de cancer în statele din Estul Europei comparativ cu celelalte state. Din păcate, alimentele slab calitativ provoacă apariţia unor boli, de cele mai multe ori fatale pentru consumatori. Cu toate că guvernanţii PSD-ALDE cunosc realitatea, aceştia refuză dreptul românilor de a se bucura de acces egal la bunuri de înaltă calitate pe piaţa unică în mod nediscriminatoriu. Solicit public demisia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Pîrvu, cel care a decis că românii trebuie să fie cobaii Europei iar România groapa de gunoi a Europei, cu consecinţe incomensurabile asupra sănătăţii şi economiei”, a transmis, citat de Mediafax, Daniel Buda, într-un comunicat de presă.

Europarlamentarul PNL a adăugat că deşi guvernul PSD-ALDE ştia de existenţa unor duble standarde pentru produsele comercializate în statele din Estul şi Vestul Europei, a luat decizia de a nu acţiona.

„Existenţa unor standarde duble pentru produsele comercializate în statele din Estul şi Vestul Europei este de mult timp un subiect extrem de fierbinte, care frământă spaţiul public. Nu şi pe cei de la PSD-ALDE. Studiile de specialitate au confirmat existenţa unei astfel de situaţii îngrijorătoare. Cu toate acestea, Guvernarea PSD-ALDE, prin instituţia din subordinea sa, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, condusă de domnul Marius Pîrvu, a luat decizia de a nu trimite probe în cadrul studiului european de evaluare a diferenţelor privind compoziţia produselor alimentare, pe considerente pe care nu are rost să le discutăm. Refuzul de a participa la acest studiu determină ca românii să nu ştie exact care produse din România sunt identice cu cele din Franţa sau Germania şi care produse au o compoziţie diferită şi mai ales de ce. Românii au dreptul să fie informaţi şi, în acelaşi timp, au dreptul să fie apăraţi de funcţionarii din instituţiile statului, plătiţi din taxele şi impozitele lor”, mai transmite Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *