Daniel Constantin, despre viitorul lui Dragnea: Marea trădare vine de la Tăriceanu

 

 

Într-o postare pe Facebook, Daniel Constantin  se referă la relația dintre liderii celor două partide de la Putere, și spune că ‘marea trădare” pentru Liviu Dragnea va veni de la Călin Popescu Tăriceanu.

„Pentru Dragnea, marea TRADARE vine de la Tariceanu, Se pare ca pana la urma Liviu Dragnea si-a dat seama de ceea ce anticipam inca din aprilie 2017, si anume ca Tariceanu este pregatit sa-si tradeze din nou partenerul pentru binele sau!

Nu il compatimesc pe Liviu Dragnea pentru ca usor usor este izolat, dar vreau sa scot in evidenta caracterul mic al unui om care se crede mare – „partenerul” sau Calin Popescu Tariceanu.

Primele semne serioase de schimbare de limbaj au aparut cu ocazia scandalului din PSD.

Semnatarii scrisorii din PSD au fost ingrijorati de directia partidului, scorul electoral previzionat si mecanismele interne nedemocratice. Astfel revolta lor este justificata si nu poate fi catalogata decat in acest fel.

Nefiind membru PSD, tacerea lui Tariceanu, dar si clasica formula „ALDE are alianta cu partidul PSD nu cu persoane” arata ca este pregatit (a cata oara?!?) sa calce in picioare principii si parteneri pentru a se mentine la guvernare si eventual de a mentine sansa unei candidaturi comune PSD-ALDE.

Un element suplimentar il constituie schimbarea de atitudine in ceea ce priveste referendumul pentru familie. Stiu din surse sigure ca zilele trecute, la Bruxelles, Tariceanu a fost amenintat cu excluderea din ALDE european! Asa se explica trecerea de la o susținere ferma, explicita la neimplicare enuntata cu jumatate de gura.

Liviu Dragnea cred ca si-a dat seama cine este Tariceanu si, chiar daca nu o spune, nu cred ca se mai gandeste sa-l sprijine. Nemultumitii din PSD cred ca doar i-au aratat posibila sustinere pentru a nu se implica.

In aceste conditii, familia europeana este singurul sprijin pe care l-ar mai putea avea pentru alegerile din 2019.

P.S. Pentru cei care au uitat, Tariceanu si-a tradat absolut toti partenerii politici:

2006 – Stolojan exclus, dupa ce acesta l-a propulsat presedinte PNL si prim-ministru

2008 – Mircea Geoana – dupa ce a fost sustinut la guvernare 2 ani, Tariceanu insista sa fie tot el prim – ministru! asa a ajuns Boc (pdl) prim ministru

2014 – Crin Antonescu – Tariceanu rupe din PNL pentru a obtine functia de presedinte al Senatului.

Liviu Dragnea are dreptate cand sustine ca postul de presedinte al Senatului apartine PSD. De altfel, Tariceanu este obisnuit doar sa primeasca, sa fie partener doar din interes. In 2014 a fost numit presedinte al senatului pe postul care ii revenea PC-ului. Recunostinta s-a vazut…

2017 – Daniel Constantin

2018 – Liviu Dragnea…

In ce masura, prin politicile sale, Tariceanu nu trădează insa Romania?”, a scris Daniel Constantin pe Facebook.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *