Daniel Florea îi dă lovitura de graţie Gabrielei Firea. O lasă fără majoritate la Primăria Bucureşti

Lupta politică din PSD se dă acum pe nervii bucureştenilor. Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, o lasă pe Gabriela Firea fără majoritarea în Consiliul General al Municipiului Bucureşti la jumătatea mandatului. Mai exact, PSD Sector 5 a exclus din partid patru consilieri locali PSD, fapt ce duce şi la anularea mandatelor de aleşi locali. Motivul oficial este că aceştia ar fi acţionat împotriva intereselor locuitorilor sectorului care iar fi trimis în Consiliul General.

„In sedintele succesive din 19.10.2018, Biroul Permanent si Comitetul Executiv al PSD Sector 5 au aprobat, in unanimitate, excluderea din partid a membrilor Florea Ancuta Doina, Pavel Marius Adrian, Sandulescu Nina si Suhan Valeriu Nicolae, pentru voturi repetate impotriva intereselor legitime ale cetatenilor Sectorului 5, care i-au trimis sa ii reprezinte in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
Daca sanctiunea de retragere a sprijinului politic, aplicata acestora la inceputul lunii aprilie 2018, ar fi fost pusa pe ordinea de zi a PSD Bucuresti si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, nu ar fi fost posibila aceasta jignire incalificabila adusa celor peste 300.000 de oameni care traiesc in Sectorul 5 al Capitalei.” se arată pe pagina de Facebook a organizaţiei politice bucureştene.

În contrapartidă, consilierul general PSD, Anca Florea,  susţine că în Consiliul General ar fi un singur ales care nu s-ar fi afla pe aceeaşi lungime de undă cu Gabriela Firea.

„Am tăcut la #rezist. Dar nu mai rezist la tăcut.
Nu alta dar tot aud cum niste consilieri psd se pling de primar&viceprimar tot psd.
Nu stiu cui îi pasă dar ăla de se plînge e unul singur. Care s a aflat aproape doi ani la pupitrul sedintelor desi trebuia sa cedeze locul la 3 luni altor colegi sau partide. A citit proiecte facute de altii si a semnat procese verbale de sedinta. Dar a facut o greseala grava pe care noi ne.am grabit s o dregem ca era o paguba cit China in buget. Si pentru ca nu a fost schimbat in secunda doi…ci in urmatoarea cedind pupitrul celor de la ALDE …iaca drame si răzbunari. Mai intai ne a faultat proiecte ( usr? Niste ingeri…las ca face colegu’? opozitie). Si imediat a fugit la Sosea,la aer sa plinga pe hirtie. Ce oameni rai ..primarita si vicele…adica fix cei care l au protejat in defavoarea noastra. Fi.ne.ar increderea a naibii…că toti l.am creditat.
Eu am intrat in psd cind am iesit din presa. Tirziu. Cind mi.a permis profesia : la pensie?. Poate ca nu mai am asa mult de trait dar tot nu cred ca „partid” e ceva bun-bun cind ti se da nemasurat si devine cîh cînd te pune in rînd cu ăilalti.
Nu.mi dau seama daca.s tîmpită de a binelea ca am venit sa fac ceva nu să cer ceva…
Stau in alea doua camere din 84…am multe carti si credinta ca nu ducem nimic cu noi dincolo…ok,dar am putea cit stam aici sa fim oameni.
Semnez : niste consilieri generali. Ca si eu sunt la fel de „un grup de consilieri”ca si colegul meu ? cu lăcrămatia…”
a scris fosta consilieră Anca Florea

Daniel Florea şi Gabriela Firea au fost în tabere opuse în ultimul scandal politic din partidul de guvernământ. În timp ce Gabriela Firea a fost singura care i-a cerut demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, edilul sectorului 5 a fost primitre primarii bucureşteni de sector care l-au susţinut.

De altfel, la ultima şedinţă de Consiliu Local, Gabriela Firea a fos în imposibilitatea de a-şi trece proiectul privind acordarea unei subvenţii de 500 de lei pentru sistemul de car-shareing din lipsa de susţinere din partea consilierilor locali. Surse din administraţia locală spun că situaţia de la Sectorul 5 se poate repeta şi în alte sectoare, singurul care ar fi încă devotat primariţei generale fiind edilul şef de la Secotorul 3, Robert Negoiţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *