Daniel Zamfir amenință că demisionează din ALDE, în cazul unei fuziuni cu Pro România

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a declarat, joi seară, la Antena 3, că a renunţat la funcţia de lider al grupului ALDE din Senat, deoarece nu dorește să formeze nicio alianță cu partidul lui Victor Ponta. Mai mult, el amenință  cu demisia din ALDE, în cazul unei  fuziuni cu Pro România.

„Nu mai sunt lider în grupul ALDE pentru că nu doresc să-mi asum nici măcar o alianță politică cu partidul lui Ponta. Acesta este motivul pentru care nu mai vreau să fiu lider al grupului ALDE, dar în ALDE, da. Nu mai sunt lider ALDE pentru că poziția mea privind alianța cu partidul lui Ponta a fost cunoscută, mi-o asum. Eu sunt consecvent, așa cum am fost întotdeauna”, a declarat Zamfir, la emisiunea lui Radu Tudor.

Zamfir a afirmat că rămâne membru ALDE, însă va demisiona din partid în cazul în care s-ar ajunge la o fuziune între ALDE şi Pro România. „Am serioase semne de întrebare că această alianţă politică şi fuziune e gândită de ceva vreme şi către asta ne îndreptăm. Ori eu nu pot să fuzionez cu statul paralel despre care domnul preşedinte Tăriceanu a vorbit doi ani jumate. (…) Acum ce ne trezim că facem? Ne ducem în braţele statului paralel? Cu ce sunt mai frecventabili Ponta, Tudose şi Daniel Constantin în comparaţie cu Dăncilă, Teodorovici şi Mihai Fifor? Cât stau în politică şi în ALDE, cel puţin în ALDE, am să fac tot ce ţine de mine în acest partid ca această fuziune să nu se petreacă. Mie mi s-a mai întâmplat odată lucrul acesta; m-am mai trezit odată fuzionat peste capul nostru, PNL cu PDL”, a mai spus  Zamfir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.