Danileţ: Gîrbovan este una dintre cele care au susţinut nişte modificări profund nocive pentru legile justiţiei

Nominalizarea Danei Gîrbovan pentru postul de ministru al Justiţiei este ciudată, spune la RFI judecătorul Cristi Danileţ. El acuză lipsa de transparenţă în desemnarea şefei Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România de către PSD.

Cristi Danileţ aminteşte că Dana Gîrbovan a contribuit din plin la modificările controversate ale legilor justiţiei.

”Desemnarea este în urma unei proceduri netransparente. Noi magistraţii nu am ştiut nimic. Personal, eu sunt surprins de negocierile care au loc în forurile unor partide politice cu privire la cariera magistraţilor şi sunt surprins în cel mai neplăcut mod, pentru că doamna Gîrbovan este una dintre cele care au susţinut nişte modificări profund nocive pentru legile justiţiei, mă refer aici la modificările de acum doi ani de zile, o parte din ele s-au şi aprobat anul trecut, prin care s-a adus o atingere gravă independenţei justiţiei, modificări care au fost criticate de forurile europene şi totuşi, modificări pe care doamna Gîrbovan le-a susţinut. Deci cumva este o ciudăţenie să numeşti în funcţia de ministru o persoană care a contestat obligaţii internaţionale pe care România le are de îndeplinit”, spune, citat de news.ro judecătorul Cristi Danileț.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, că propunerea pentru Ministerul Justiţiei este judecătorul Dana Gârbovan.

Dăncilă a afirmat, întrebată despre faptul că Dana Gârbovan, propusă la Ministerul Justiţiei, ar fi apropiată a fostului ministru Florin Iordache şi a susţinut OUG 13, că ar trebui văzute lucrurile bune.

„De ce în momentul în care se face o nominalizare încercăm imediat să aducem o parte negativă pentru acea persoană? Haideţi să gândim pozitiv şi să vedem şi lucrurile bune”, a spus Dăncilă.

Dana Gârbovan a anunţat că a acceptat de principiu propunerea de a fi ministru al Justiţiei, cu condiţia de a-i fi asigurată independenţa deplină şi ca preşedintele Klaus Iohannis să fie de acord de principiu. Ea spune că unul dintre proiectele pe care vrea să le implementeze la Ministerul Justiţiei este combaterea traficului de persoane. Însă combaterea traficului de persoane este o atribuţie a Ministerului Afacerilor Interne.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, asociație fantomă care nu și-a dezvăluit numărul de membri, Dana Gîrbovan, a anunţat, vineri, că a acceptat de principiu propunerea Vioricăi Dăncilă a fi ministru al Justiţiei, cu condiţia să-i fie asigurată independenţa deplină în exercitarea mandatului şi ca preşedintele Iohannis să fie de acord.

Gîrbovan este o apropiată a lui Liviu Dragnea și a contribuit activ, alături de Florin Iordache, la modificarea Legilor justiției fiind prezentă în Parlament alături de PSD. De asemenea, Gîrbovan, propusă ministrul justiției de Dragnea, a susținut toate mizeriile PSD și a atacat toate instituțiile internaționale care au criticat modificările la legile justiției și la Codurile penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *