Dat afară din Guvern de Dăncilă, Darius Vâlcov și-a găsit de muncă la privat și vrea în vacanță în Elveția

Darius Vâlcov cere ridicarea controlului judiciar, el intenționând să plece din țară într-o călătorie anterior programată, a spus avocatul său, ce a mai precizat că Vâlcov este angajat în mediul privat, în București, începând de ieri.

„Clientul meu nu a fost audiat la luarea măsurii, lucru ce atrage nulitatea măsurii ordonanței. În legătură cu ceea ce el este cercetat, consider că fapta respectivă nu este infracțiune. Pentru că a publica un document care a fost anterior denunțat de către instituțiile statului, denunțat în mod public prin vocea șefilor acestor instituții publice – mă refer la directorul SRI domnul Hellvig și la procurorul general de la acea vreme – nu cred că poate constitui infracțiune. (…) A publica pe Facebook un document care nici nu poartă marcaje de secret, cu scopul de a informa oamenii în legătură cu faptul că autoritățile nu spun adevărul în legătură cu aceste protocoale, în continuare în mintea mea înseamnă că Vâlcov nu a săvârșit infracțiunea de care a fost acuzat”, a declarat apărătorul lui Darius Vâlcov, Adrian Georgescu.

Potrivit avocatului, Darius Vâlcov a cerut ridicarea controlului judiciar, deoarece urmează să plece în Elveția, să își ducă fiica în tabără.

„Nu este niciun secret ca sora domnului Vâlcov se află în Elveția de 10 ani. Pentru copilă fusese cumparată tăbara respectivă, achitată – i-am și dus documente procurorului de caz”, a mai spus avocatul.

De asemenea, Georgescu a mai spus că Darius Vâlcov este angajat, de joi, în București: „Are contract de muncă în mediul privat. Nu pot spune (cu ce se ocupă, n.r.)”.

Darius Vâlcov a contestat, la Curtea de Apel București, controlul judiciar dispus de DIICOT. În cadrul măsurii preventive pentru 60 de zile, Vâlcov nu poate părăsi Slatina decât cu încuviințarea organelor competente.

Demersul lui Vâlcov vine după ce procurorii DIICOT au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și l-au pus sub control judiciar pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, după ce a publicat pe Facebook protocolul secret SRI-PÎCCJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *