De astăzi, Dăncilă are pază SPP!

Viorica Dăncilă beneficiază de paza şi protecţia ofiţerilor SPP, începând de miercuri, pe toată perioada deținerii de către România a președinției Consiliului UE. La începutul mandatului, premierul renunţase la aceste servicii, în contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat în mod repetat pe şeful serviciului că se implică în politică.

Informaţia privind faptul că premierul Viorica Dăncilă beneficiază de serviciile SPP a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, precizează mediafax.ro.

”Începând de astăzi (miercuri – n.r.) doamna premier beneficiază de paza şi protecţia ofiţerilor SPP. Doar dânsa, nu şi ceilalţi miniştri. Nu este sigur dacă paza şi protecţia SPP operează doar în perioada reuniunilor ocazionate de preşedinţia română a Consiliului UE”, au mai precizat, pentru mediafax.ro, sursele citate.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la sfârşitul lunii ianuarie 2018, la începutul şedinţei de guvern, că a transmis încă de luni seara că nu vrea să beneficieze de protecţia ofiţerilor SPP, urmând să îndeplinească ”formalităţile legale în acest sens”.

Şi miniştrii din Cabinetul său au renunţat la protecţia Serviciului de Protecţie şi Pază, în contextul acuzaţiilor liderului PSD Liviu Dragnea la adresa şefului SPP, Lucian Pahonţu.

Liderul PSD Liviu Dragnea l-a acuzat în mod repetat pe şeful SPP, Lucian Pahonţu, că se implică în politică, la un moment dat spunând despre el că este un personaj veninos. Ultima relatare legată de Pahonţu a fost făcută de Dragnea luni seara, după învestirea Guvernului Dăncilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *