De astăzi, testarea elevilor este OBLIGATORIE

Elevii trebuie să fie testaţi înainte de începerea orelor cu ajutorul testelor pentru salivă. Acest lucru ridică o serie de întrebări pentru părinţi dar şi pentru elevi.

Nu există o procedură standard pentru trimiterea rezultatelor. Unele școli solicită doar rezultatele pozitive ale testului. Sunt cazuri în care părintilor li s-a recomandat să treacă și data pe rezultat, pentru ca el să nu poată fi fotografiat de mai multe ori. Dacă rezultatul este pozitiv, părintele trebuie să comunice acest lucru şcoii şi medicului de familie, copilul urmând să stea acasă.

Cele mai multe şcoli au hotărât că elevii să se testeze acasă, părintele trebuind să se asigure că testul este folosit corect. Elevii, profesorii, învățătorii, și personalul nedidactic din școli se vor testa luni și joi.

Cursurile unei clase se suspendă pentru 14 zile doar când este un rezultat pozitiv la un test PCR. Școlile nu pun la dispoziție testele, părintii trebuind să le cumpere.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că testele pe bază de salivă distribuite în şcoli nu se pot contamina atunci când se asamblează chiturile de testare.

Sorin Cîmpeanu a publicat trei materiale video în care explică cum se folosesc testele de salivă în şcoli. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și un elev participă la demonstrație. Ministrul a anunţat că profesorii care compun testele pe bază de salivă pentru elevi vor beneficia de zile de concediu.

Ministrul Educației a declarat că asamblarea testelor de salivă a fost realizată deja în mai multe judeţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *