De ce a oprit Ferrero activitatea la cea mai mare fabrică ce produce Nutella ?

SAN FRANCISCO, CA - AUGUST 18: Jars of Nutella are displayed on a shelf at a market on August 18, 2014 in San Francisco, California. The threat of a Nutella shortage is looming after a March frost in Turkey destroyed nearly 70 percent of the hazelnut crops, the main ingredient in the popular chocolate spread. Turkey is the largest producer of hazelnuts in the world. Justin Sullivan/Getty Images/AFP

Producătorul italian de dulciuri Ferrero a anunţat joi că a oprit, temporar, activitatea la cea mai mare fabrică unde produce crema de ciocolată Nutella, din cauza unor probleme de calitate care au fost descoperite marţi seara, transmite Reuters. Ar fi vorba despre o bacterie prezentă într-unul dintre ingredientele de fabricare pentru Nutella şi Kinder Bueno.

Amplasată în regiunea Normandia din Franţa, această fabrică produce o treime din totalitatea borcanelor de Nutella vândute la nivel mondial.

Marţi „după analizarea rezultatelor unor teste de calitate efectuate la fabrica de la Villers-Ecalles, am descoperit un defect de calitate la unul din produsele semifinisate care este utilizat în fabricarea produselor noastre Nutella şi Kinder Bueno”, a informat grupul italian Ferrero într-un comunicat de presă.

Compania precizează că oprirea temporară a producţiei este o măsură preventivă care permite efectuarea unor investigaţii suplimentare.

„Pentru moment, putem spune că niciunul din produsele noastre care se află în prezent pe piaţă nu este afectat de această situaţie iar livrările către clienţii noştri continuă fără întrerupere”, a precizat Ferrero.

Crema de ciocolată Nutella este foarte populară în Franţa, iar reducerile de preţuri organizate în luna ianuarie a anului trecut de un lanţ de supermarketuri au provocat busculade în rândul cumpărătorilor.

Grupul Ferrero, care pe lângă crema de ciocolată Nutella mai produce şi pralinele Ferrero Rocher şi ouăle de ciocolată Kinder, a raportat miercuri vânzări de 10,7 miliarde euro pentru exerciţiul fiscal care s-a încheiat la data de 30 august 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *