De ce apare celulita

 

 

 

Coşmarul tuturor femeilor, celulita nu poate fi învinsă printr-o dietă universală. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, chimist, specialist în cercetări alimentare,  susţine că doar un stil de viaţă personalizat poate distruge acest duşman de temut.

 

 

Când pielea de pe fese, coapse sau abdomen a căpătat un aspect neplăcut, flasc, pufos, ca de vată, este clar că a fost afectat ţesutul adipos subcutanat profund, care se afla sub epiderm si derm. „Acest ţesut este format în principal din  fibre conjunctive care înconjoară grupuri de celule adipoase dispuse în formă de ciorchine, formând paniculi adipoşi”, explică prof. dr. Mencinicopschi.

 

Lipsa de mişcare, principalul vinovat

 

 

 

„În lipsa mişcării, ţesutul subcutanat nu arde grăsimile în exces şi nici nu elimină apa. Astfel se acumulează din ce în ce mai multă apă, grăsime şi toxine care declanşeaza un proces inflamator, iar adipocitele cresc şi se deformează până când pielea devine flască, şi îşi pierde elasticitatea. Acestea sunt primele semne ale celulitei”, susţine specialistul.

 

 

Adio dulciuri!

„Alimentele rafinate cu index glicemic ridicat şi încărcătură glicemică ridicată, consumate în exces, furnizează o cantitate mare de glucide cu absorbţie rapidă care, în parte, sunt transformate în energie şi glicogen. Excesul de zaharuri este transformat în grăsime care se depune în ţestutul adipos”, afirmă prof. Mencinicopschi.

 

Alimentele rafinate distrug supleţea pielii

 

„Indiferent dacă sunt preparate în casă sau procurate din comerţ, alimentele rafinate sunt sărace în nutrienţi, micronutrienţi şi non-nutrienţi şi, în consecinţă, schimbă calitatea şi cantitatea ţesutului conjuctiv. Problema este că aceste ţesut conjunctiv este esenţial pentru arhitectura şi supleţea pielii”, explică profesorul

 

Respiraţi corect!

În afara sedentarismul, care agravează situaţia şi împiedică eliminarea toxinelor şi drenarea lichidelor, respiraţia constituie un alt factor decisiv în menţinerea  sănătăţii şi frumuseţii pielii. „Respiraţia vicioasă accentuează şi ea, prin efecte de hipoxie, oxigenarea şi detoxifierea epidermei”, susţine prof. dr. Mencinicopschi.

 

 

„Odată cu înaintarea în varstă capacitatea de regenerare a colagenului, care asigură elasticitatea şi aspectul tineresc al pielii, scade iar celulita se agravează” – prof. Dr Gheorghe Mencinicopschi.

 

100 este rata de multiplicare a ţesutului adipos în cazul consumului de zaharuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *