De ce trebuie să mănânci struguri și ce beneficii nebănuite îți aduce sucul lor

 

 

Roșii, albi, roz, strugurii nu sunt doar fructe delicioase, ci aduc organismului nostru o serie de beneficii și ne ajută să ne menținem starea de sănătate.

 

Flavonoizii din sucul de struguri au proprietatea de a crește nivelul de HDL – colesterol bun, prevenind astfel blocarea arterelor si contribuind la mentinerea sanatatii inimii. Și resveratrolul, din sucul de struguri negri are proprietatea de a preveni formarea tumorilor și de a ne feri de cancer. Efectul antioxidant al strugurilor este de 50 de ori mai mare decat cel al vitaminelor E sau C la un loc, potrivit  www.thehealthy.com. Persoanele care mănâncă frecvent struguri sunt mai ferite de infarct, își mențin tensiunea arterială în limite normale și au un nivel mai crescut de oxid nitric, o substanță de previne depunerile de aterom pe artere și formarea cheagurilor de sânge. Nu în ultimul rând, sucul de struguri ne ajută să ne menținem tineri și repară celulele deteriorate, normalizează digestia, previne infecțiile virale și bacteriene și previne apariția Alzheimerului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *