De La Gaze În Ochi La Praf În Ochi

La fix 10 zile de la violențele din Piața Victoriei, în care autoritățile statului au bâjbâit căutând pulanele jandarmilor uitate pe spinările protestatarilor, fosta doamnă secretară ajunsă la cârma Ministerului de Interne, Carmen Dan, vine victorioasă și ne spune că jandarmii au acționat legal și corect. Au descoperit vreo 5 jandarmi care ar fi fost abuzivi. Pînă și Van Damme cred că este invidios. 5 jandarmi să rănească aproape 500 de oameni nici în filme cu Agentul 007 nu vezi! Poate în alea cu proști!
Așadar 5 jandarmi violenți. Și ce măsuri s-au luat împotriva lor? În orice stat civilizat un om al legii violent ar fi fost arestat și suspendat pe loc. Ai noștri probabil așteaptă o viitoare misiune.Pe principiul o data nu se pune!

Zvonistica, lansată probabil tot de oamenii PSD, cum că s-au oprit trenuri și s-au închis frontiere a picat mănușă pentru fosta doamnă secretară, care, probabil, a învățat că dă bine să iasă la tv în weekend. Pare mai preocupată. Poporul se întoarce de la mici și bere și ea face rapoarte. Așadar, oameni răi au lansat zvonuri și de aici busculada. Huliganii din galerii au dat buzna în Piață și de aici alt motiv de ciomăgeală pentru jandarmi. Păi, doamna Carmen Dan, la dumneavoastră la școală când onor numărați elevii din poziția de secreată, dacă intra un huligan în curtea școlii și începea a arunca cu pietre, de vină erau elevii că-i tolerează? Cum adică protestatarii pașnici au tolerat huliganii? Păi și ce erau să facă? Concurs de aruncat cu borduri?
I-au trebuit secretarei de la Videle 10 zile să-și ceară scuze pentru bulanele și gazele jandarmilor. 10 zile pentru zece litere: „Vă cer scuze!”…

Nu în ultimul rând, Doamna Dan a taxat fotografiile lansate în mediul online că ar fi fost vechi și chiar din alte țării. Păi și cine trebuia să facă lumină deîndată? Nu cumva ministrul de Interne? Dar probabil doamnei Dan i-a luat 10 zile să conștientize că ea însăși este ministru de Interne, instituția aia care se laudă cu sloganul „Siguranță și Ordine”. Ordine date haotic, poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *