De teama pestei porcine, vameșii bulgarii confiscă românilor care merg în vacanță cârnații

Vameşii bulgari au confiscat peste 200 de kilograme de cârnaţi de la românii care călătoreau în vacanţă spre staţiunile din Bulgaria şi Grecia. În urmă cu două săptămâni autorităţile bulgare au pus anunţuri care interzic importul de produse ce conţin carne de porc din cauza epidemiei de pestă porcină africană din România, relatează publicaţia Telegraf.

La fiecare 24 de ore, carnea confiscată, care este ţinută într-un congelator, este incinerată, relatează Agerpres, citând publicaţia menţionată.

„Folosim acest prilej pentru a informa toţi cetăţenii, care intenţionează să tranziteze prin Punctele de Trecere la Frontieră de la graniţa cu Bulgaria, cu privire la faptul că pe teritoriul acestei ţări este interzisă intrarea din ţări membre ale Uniunii Europene, precum şi din ţări terţe cu carne de porc sau produse alimentare care conţin carne de porc, pentru consum propriu, iar mijloacele de transport care intră pe teritoriul Bulgariei sunt supuse dezinsecţiei”, a precizat, în urmă cu câteva zile, Autoritătea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Presa bulgară mai scrie că un gard care va fi construit de către Bulgaria la graniţa sa cu România pentru a limita riscul de pestă porcină africană va costa între 200.000 şi 300.000 de leva (100.000-150.000 de euro).

Gardul va fi din sârmă ghimpată şi se va întinde pe patru rânduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *